Atlantic huis
Westerlaantoren
Westerlaantoren

Het Atlantic Huis

NU TE KOOP

HET PROJECT
Het Atlantic huis is een spraakmakend monument in het culturele centrum van de wereldhavenstad. Van deze schitterende locatie in het Scheepvaartkwartier is bekend dat het uniek is qua architectuur en een rijke historie achter zich heeft liggen. De appartementen die in het Atlantic huis zijn gerealiseerd, bieden echter nog meer bijzonderheden. De indeling ervan is namelijk door de nieuwe bewoners voor een groot deel zelf bepaald. Kan wonen nog persoonlijker worden?

  Atlantic Huis

Rotterdams Icoon
Vanwege de ligging vlakbij het water én het centrum van de stad vonden al snel na oplevering in 1932 havengebonden bedrijven als rederijen en overslagbedrijven onderdak in het Atlantic huis. De glas-in-lood ramen in de hal die het thema scheepvaart laten zien, herinneren aan deze vroege bewoners. Die historie is  weer tot leven gebracht door onder andere het behoud van de glas-in-lood ramen en reconstructie van de oorspronkelijke hal.
 

maisonettes   Glans is terug
Jeroen Hoorn vond het als architect met veel ervaring in restauratie van oude panden een eer om een gebouw van Buskens zijn glans terug te geven en geschikt te maken voor een nieuwe levensfase. "Er zijn 40 appartementen en 10 maisonnettes gerealiseerd in 29 verschillende typen. De monumentale entree is in ere hersteld en er is een grote gemeenschappelijke binnentuin op het dak van de eerste verdieping.

De gerealiseerde veranderingen doen geen concessies aan het gedachtegoed van de oorspronkelijke architect. Kosten noch moeite zijn gespaard om de buitengevel in de originele staat terug te brengen. Aan de binnenzijde doen moderne appartementen en maisonnettes recht aan het oorspronkelijke idee van Buskens, namelijk een zo flexibel als mogelijke indeling naar wens van de huidige bewoners".

Het Atlantic huis is een project van Van Herk Groep en HD Projectrealisatie B.V.
Statistieken